Vacature Stage HBO

Download vacature

Profiel: bestuurkunde, bedrijfskunde, bedrijfseconomie of rechten

 

Doel van de organisatie

Doel van de organisatie is het online ondersteunen van Engelstalige internationals bij hun Nederlandse belastingzaken. We bieden ondersteuning aan particulieren bij de aangifte inkomstenbelasting, aanvraag toeslagen en het fiscaal complaint blijven. Voor ondernemers (rechtspersonen en eenmanzsaken) bieden wij ondersteuning bij de aangifte VPB, BTW/ICP, aanvragen 30 procent regeling en boekhoudondersteuning (winst-en verliesrekening en balans). Daarnaast adviseren wij kleine onderneming op het gebied van belasting- en ondernemingsrecht.

Taken en werkzaamheden van de student

Per aangifteperiode opstellen van de aangifte BTW/ICP, controleren van de stukken en indienen van de aangiften. Per jaar voorbereiden, controleren en indienen van aangifte VPB/inkomstenbelasting. Opstellen van de jaarrekening (winst-en verliesrekening en balans). Namens cliënten corresponderen en overleg voeren met de belastingdienst. In voorkomende gevallen namens cliënten een bezwaarprocedure starten. Opstellen van bezwaarschriften. Voeren van intakegesprekken met nieuwe cliënten. Informeren en adviseren van cliënten over zaken met betrekking tot Nederlands ondernemingsrecht- en belastingrecht. Opstellen van adviesverslagen, interne memo’s en notities in het cliëntendossier. Bijhouden van en opzoeken in jurisprudentie en relevante wet- en regelgeving ter ondersteuning van cliënten. Telefonisch en email contact onderhouden met cliënten. Blue Umbrella biedt haar cliënten tal van online tools en online rapportages aan ter ondersteuning van hun bedrijfsactiviteiten. Kern van de dienstverlening is online, waarbij gebruik gemaakt wordt van moderne applicaties die veelal intern worden ontwikkeld. Blue Umbrella stelt hoge eisen aan het niveau van haar dienstverlening. De voertaal, zowel mondeling als schriftelijk, met cliënten is Engels. Je komt te werken in een jong team met gedreven fiscalisten en juristen die nauw samenwerken.

Functie-eisen

Enige kennis van of affiniteit met ondernemings- of belastingrecht. Goede communicatieve vaardigheden en een klantvriendelijke en een zelfstandig werkhouding. Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Stageperiode

  • september
  • februari

Stagevergoeding

  • € 300 per maand
  • Reiskostenvergoeding
  • Lunch, consumptie en periodieke diners

Sollicitaties

Stagevergoeding

  • € 300 per maand
  • Reiskostenvergoeding
  • Lunch, consumptie en periodieke diners

Sollicitaties

 

Download vacature